Alle strandtenten in Katwijk in één handig overzicht

Katwijk is een bekende badplaats in Nederland. Het is dan ook niet gek dat er veel mooie strandtenten en strandpaviljoens langs het strand te vinden zijn. Hier kun je terecht als je wat lekkers wilt eten, maar ook voor een drankje. 

Ruime keuze aan strandtenten in Katwijk

Zoek online maar eens op 'Strandtent Katwijk': ze zijn er in alle soorten en maten. Zo is er een aantal waar je heen kan gaan, als je gewoon even geen zin hebt om te koken. Er hangt een relaxte sfeer en de prijzen zijn niet al te gek. Bij strandpaviljoen Zee en Zon kun je bijvoorbeeld lekker bijkomen met een warme chocomel op het terras onder de lichtjes of bij het haardvuur. Ook bij Strandhuys Katwijk kun je gezellig met vrienden bij de openhaard zitten.

Op chique voor een uitgebreid diner? Ook daarvoor kan je prima op het strand terecht. Twee goed aangeschreven restaurants op strand zijn bijvoorbeeld KW106 en Het Strand. Je kunt in beide restaurants bijvoorbeeld heerlijke visgerechten eten: kreeft, sliptongen, oesters en nog veel meer.

Strandpaviljoens zijn er dus voor verschillende gelegenheden. Of je nu na een dag strand ergens snel en eenvoudig een patatje met een hamburger wilt eten, of voor een uitgebreid diner gaat, alles kan! De strandtenten in Katwijk hebben ook prima vermaak voor kinderen. Als jouw kinderen het strand zelf niet leuk genoeg vinden om op uit te waaien, dan zijn er vaak ook nog speelhuisjes buiten, of spelletjes binnen, waarmee ze zich mee kunnen vermaken.

Jaarrond strandpaviljoens

Sommige strandpaviljoens zijn open van februari tot en met oktober. Maar steeds meer strandtenten blijven ook in de winter staan. Maak een wandeling over het strand en warm daarna op in een van de Katwijkse strandtenten. Is het onverwacht lekker weer? Reserveer een plekje voordat je naar Katwijk rijdt, het kan dan namelijk erg druk zijn. Een overzicht van paviljoens die ook in de winter op het Katwijkse strand te vinden zijn, vind je in dit artikel dat we eerder publiceerden.

De beste strandpaviljoens vind je in Katwijk

Katwijkse strandpaviljoens eindigen vaak hoog in de publieksbeoordelingen als het gaat om de titel  ‘Beste Strandpaviljoen’, een verkiezing die ieder jaar door Strand Nederland wordt georganiseerd. Paal 14 was in 2017 de ‘Beste Nieuwkomer’. En Het Strand werd in 2017 (opnieuw) gekozen als ‘Beste Strandpaviljoen Zuid-Holland’. In 2020 won Surf & Beach de prijs. Nog meer redenen om iets te gaan eten in een van de strandpaviljoens in Katwijk!

Iets te vieren?

Bouw een feestje in een strandtent! De locatie is spectaculair en dat het maakt feesten net wat specialer. Hoe mooi is het bijvoorbeeld om op het strand te trouwen? Locaties waar je je bruiloft of een andere speciale gelegenheid kunt vieren zijn Het Wantveld, Surf en Beach, SandCBar en Beachclub Zomers. Bij de meeste van deze paviljoens kun je trouwens ook terecht voor kleinschaligere evenementen, zoals je vergadering of bedrijfsborrel. 

De strandtenten organiseren trouwens zelf ook vaak feesten of andere evenementen. Denk maar aan het jaarlijkse ‘Reuring aan Zee’, waaraan veel paviljoens
 meewerken. Elke strandtent verzorgt op een zaterdagmiddag en -avond in juli muziek en ander entertainment binnen een eigen thema. Breng de avond door in het paviljoen dat jouw favoriete muziekstijl heeft geprogrammeerd of bezoek ze gewoon allemaal, om van alles wat mee te krijgen. Ook organiseren veel strandtenten regelmatig hun eigen feestavond voor gasten. 

Strandhuisjes Katwijk

Wil jij van het ultieme strandgevoel genieten? Veel van de Katwijkse strandpaviljoens hebben ook strandhuisjes waarin je kunt overnachten. Word wakker van het geruis van de zee en geniet van een ontbijtje met je tenen in het zand. De huisjes zijn klein en knus. Ze hebben ook verwarming, dus zelfs als het weer tegen zit, zul je het niet koud hebben op zo’n leuke locatie. Je kunt bij bijna alle strandtenten huisjes huren. Strandhuys Katwijk verhuurt vanaf 2018 strandhuisjes, de huisjes van Key West zijn ook relatief nieuw. Meer informatie over alle huisjes in Katwijk vind je op HIER.

Honden mee naar strand?

Honden zijn ook van harte welkom in de meeste strandtenten. Zo kun je bijvoorbeeld je hond meenemen naar de strandpaviljoens Paal 14, Het Strand, Key West en ’t Centrum.

In de zomer mag je tussen 9.00 en 19.00 uur helaas niet met je hond(en) op het strand komen. Tussen Katwijk en Noordwijk vind je echter een heus ‘hondenstrand’. Hier kun je wel de hele dag terecht. En je hoeft je viervoeter niet aan te lijnen, hoe lekker is dat voor ze? Een paviljoens dat in de buurt van het hondenstrand ligt is Beachclub Wantveld

Waar kan ik parkeren?

Katwijk is vanuit Leiden redelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn meerdere bushaltes langs de boulevard. Kom je met de auto? Je kunt ook gemakkelijk dichtbij het strand parkeren. Zet je auto bijvoorbeeld in de prijswinnende Parkeergarage Boulevard Zeezijde, die zich onder de duinen bevindt. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden: in de duinen aan zowel de noord- als zuidkant van Katwijk liggen grote parkeerterreinen. Combineer je jouw strandbezoek met een winkeltripje? Parkeer je auto dan in een van de twee garages aan de Tramstraat – op slechts 5 minuten wandelen van strand én winkels.

Wil jij een specifiek strandpaviljoen bezoeken en wil je weten wáár je dan het beste je auto kunt parkeren? Lees dan dit eerdere artikel ‘Parkeren bij de strandpaviljoens’.

Afhankelijk van aan rolstoel?

Bij het Wantveld, Strandhuys Katwijk en Zilt vind je speciale strand-rolstoelen (‘jutters’) die je gratis kunt gebruiken. Wil je alleen een strandtent bezoeken? Informeer wel vooraf of de voorzieningen in het paviljoen, zoals de toiletten, geschikt zijn voor jouw speciale behoeften. Bij vrijwel alle paviljoens kun je óp het strand, voor de deur van het paviljoen worden afgezet. Parkeren mag hier helaas niet. Dit kan op de parkeerterreinen of langs de boulevard (gratis wanneer je je gehandicaptenparkeerkaart gebruikt). Ook kun je (tegen betaling) terecht in de Parkeergarage Boulevard Zeezijde. Hier zijn meerdere liften. Ook zijn hier goede toiletvoorzieningen voor mensen in een rolstoel.  

Strandtent Katwijk; van noord naar zuid!

Voor het gemak zetten we hier nog even alle strandpaviljoens langs het Katwijkse strand op een rijtje! Van noord naar zuid:

> Beachclub Wantveld
> Willy Noord
> Paal 14 
> Surf en Beach (jaarrond)
> Key West
> ’t Centrum (jaarrond)
> Zee en Zon (jaarrond)
> Beachclub Zomers (jaarrond)
> Het Strand (jaarrond)
> Zand (jaarrond)
> Zilt (jaarrond)
> KW106
> SandCBar
> Strandhuys Katwijk (jaarrond)
> Willy Zuid