Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Het was een bijzondere uitreiking voor Katwijk want de gemeente won, voor de tweede keer op rij, de prijs voor het schoonste strand van Zuid-Holland! Het Katwijkse Surf en Beach won de prijs voor het beste strandpaviljoen van de provincie. 

 

Over de verkiezingen

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland, zij worden daarbij gesteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.

 

Stranden opnieuw schoner

De inspanningen van de ondernemers en de kustgemeentes én de toegenomen bewustwording onder de bezoekers werpen hun vruchten af. Het strand was schoner dan ooit. Daarnaast constateerden de inspecteurs dat er veel minder wegwerpplastic op het strand lag in vergelijking met voorgaande jaren. Dat leidde tot mooie resultaten. Maar liefst 23 van de 28 Nederlandse kustgemeenten behaalden de maximale beoordeling van 4 sterren voor hun schoonheid.

 

Beste paviljoen

De jury reikte de prijzen persoonlijk uit bij het strandpaviljoen, met mooie woorden voor de winnaar van Zuid-Holland:

“Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over Surf & Beach. Het strandpaviljoen kreeg lof voor de warme gastvrijheid en de scherpe verhouding tussen prijs en kwaliteit. “Dit paviljoen is alleen al bijzonder vanwege het ontwerp en het verhaal achter het gebouw. De ondernemers achter het bedrijf hebben veel zelf gebouwd en bedacht en dat vertaalt zich in een absoluut origineel, authentiek en prachtig paviljoen met ziel. De eigenaren namen een zekere klasse mee vanuit de hotels in het buitenland, waar ze jarenlang ondernemer waren. Dat voel je eigenlijk het hele bezoek aan dit paviljoen lang: hier onderneemt een eigenaar met gevoel voor stijl en aandacht voor details die een echte passie heeft voor gastvrijheid, het strand en zijn product. Met Surf en Beach heeft Katwijk een prachtige winnaar in huis van het Beste Paviljoen van Zuid-Holland.”

 

Dagje Katwijk

Met het Schoonste Strand van Zuid-Holland is een dagje naar, of vakantie in, Katwijk echt een aanrader! Neem een frisse duik in zee of maak een lekkere wandeling, en geniet van een heerlijke maaltijd bij één van de strandpaviljoens of een lekker visje op de boulevard.