Surfen

Het rustige, vlakke water is de ideale plek om te leren windsurfen. Het meer is zo’n 50 ha groot en je wordt er niet gestoord door andere watersporters. Bij het Valkenburgse Meer is een surfschool gevestigd.

Zwemmen

Even afkoelen? Duik in het meer en trek een paar baantjes!

Ballen

Op het strand bij het meer kun je natuurlijk ook lekker voetballen, beachballen, of… Het strandje is niet erg breed, dus hou wel rekening met andere zonaanbidders!

Wandelen

Een compleet rondje om het meer is helaas niet mogelijk. Maar vanaf het wandelpad dat om een groot gedeelte van het meer loopt, heb je wel een prachtig uitzicht op het water!

Fietsen

De parkeerplaats bij het meer is een mooi startpunt voor een fietstocht in de omgeving. Zet hier gratis je auto neer en rijd via Wassenaar naar de duinen. Of maak een fietstocht door de stad Leiden.

Yoga

Iedere vrijdagochtend kun je op het grasveld naast Brasserie Buitenhuis een yogales volgen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

En ook nog…

Aan het Valkenburgse Meer vind je Brasserie Buitenhuis. Voor als je trek hebt gekregen van alle sportieve activiteiten. En wist je dat ook de Stoomtrein Katwijk-Leiden direct naast het meer gevestigd is? Je kunt verschillende keren per week een tochtje langs het meer maken in een van de authentieke stoom- of dieseltreinen.