Panbos

In dit heerlijke bos kun je een prachtig rondje lopen terwijl je geniet van de rust. Ook is het een perfect startpunt voor een route die ook doorloopt in het duin of over het strand. Het Panbos heeft namelijk verschillende wandelroutes die je ook uitstekend kunt gebruiken als hardlooproute. Op de website van de Gemeente Katwijk vind je een kaart met deze routes.

Een tip: ga hier wel vroeg op de ochtend heen voor je hardlooprondje, want het Panbos is ook een populaire plek voor recreatie, vooral met mooi weer!

Duinen

Ook het duin is een prachtig natuurgebied om te hardlopen. De rust komt je hier tegemoet. Ga jij het liefst ’s ochtends vroeg hardlopen? Dan is het duin de perfecte plek! Op een vroeg tijdstip vind je hier namelijk amper mensen, maar de natuur is dan juist actief. Een vos of konijn tegenkomen is op dat moment ook geen bijzondere gebeurtenis.

Katwijk wordt omringd door duinen. Dus of je nu liever een mooi rondje loopt in de Zuidduinen, of liever een lang stuk rechtdoor rent door de Noordduinen, in Katwijk kan het!

Het strand

Wie een echte uitdaging wil kan natuurlijk een eind gaan hardlopen over het strand. Door het zand is dit een stuk zwaarder, maar het uitzicht is prachtig. Je hebt de zee en de duinen aan een kant, wat al kan zorgen voor een rustgevende omgeving. Als je richting het zuiden loopt kun je bij goed weer Scheveningen zien, en richting het noorden zie je Noordwijk. Met echt helder weer kun je zelfs nóg verder kijken. Ook over het strand hardlopen is dus genieten!

Is het strand toch te zwaar voor jou? Ook over de boulevard kun je lekker hardlopen, en ook hier heb je uitzicht op zee. Langs de boulevard vind je trouwens een groot aantal watertappunten van Dunea. Handig!