In de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk is in oktober al acht jaar Soldaat van Oranje – De Musical te zien. De voorstelling vertelt het bijzondere verhaal van verzetsstrijder en Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema. Maar nog veel meer Engelandvaarders probeerden tijdens WO II de Noordzee over te steken in een poging Engeland te bereiken. In oktober en november eert Katwijk met de vele activiteiten haar verzetsgeschiedenis. Daar wil je bij zijn!

Exposities

In het centrum van Katwijk vind je tijdens het evenement op verschillende plekken historische voorwerpen die herinneren aan het verzet. Bovendien stellen de verschillende musea in Katwijk een deel van hun WO II-collectie tentoon tijdens een mobiele expositie, zo kun je bijvoorbeeld oude foto’s en filmmateriaal bekijken. 

Muziek & cultuur

Gedurende het evenement kun je iedere zaterdag luisteren naar live-muziek of aanwezig zijn bij voorstellingen. De lokale zang- en muziekverenigingen voeren stukken op uit de jaren ’40 en ook de bekende muziek van Soldaat van Oranje – De Musical.

Activiteiten

Tijdens het evenement valt er nog meer te beleven. Maak een wandeling of fietstocht langs Katwijk van Oranje-locaties of maak het een onderdeel van een uitgebreidere fietstocht, ook naar Museum Engelandvaarders (Noordwijk), het Oranje Hotel (Scheveningen) en het studentenhuis van Erik Hazelhoff Roelfzema op Rapenburg 56. 

Acties en arrangementen

Ervaar Katwijk van Oranje en breng een meerdaags bezoek aan Katwijk. Diverse hotels, bed & breakfasts bieden een speciaal Katwijk van Oranje-arrangement aan. Wist jij dat je dit bezoek ook heerlijk kunt combineren met een diner. Ook diverse restaurants in Katwijk bieden namelijk een speciaal arrangement aan. Ook zijn er aantrekkelijke aanbiedingen in de winkels in het centrumgebied van Katwijk aan Zee. 

Soldaat van Oranje - De Musical

Heb jij Soldaat van Oranje – De Musical nog niet gezien? Of wil jij de voorstelling nóg een keer bezoeken? Boek tickets voor de periode 13 oktober tot 17 november en combineer de voorstelling met een bezoek aan Katwijk van Oranje voor een extra bijzondere ervaring! 

Bekijk de website van Katwijk van Oranje voor meer informatie.