Spijs en Wijn

Spijs en Wijn is een restaurant in Valkenburg vlakbij Leiden. Het mooie restaurant zit aan de Rijn, onder het kantoor van LIMES International.

Het restaurant is van Dirk Haasnoot die ondertussen al 40 jaar ervaring in de keuken op heeft gedaan, bijvoorbeeld bij Huis Ter Duin en zijn voormalige restaurant De Brittenburg aan de boulevard in Katwijk.

’s Zomers kun je bij Spijs en Wijn ook buiten aan het water zitten en heb je een heerlijk uitzicht.

Havenkwartier

Het Havenkwartier vind je vlakbij de Jachthaven op de Rogstraat. Dit restaurant is een zusterbedrijf van het restaurant ‘Het Wapen van Kattuk’ dat je in het centrum vindt.

Bij het Havenkwartier serveren ze vanaf 12:00 uur al hoofdgerechten. De menukaart is erg uitgebreid. Je hebt veel keus, en zodat er voor iedereen wat lekkers tussen zit.

Proeflokaal De Buuren

De huiskamer van Kattuk Binnen, oftewel Proeflokaal De Buuren, zit sinds 2016 naast de Roskam maar staat al bekend als een plek waar je heerlijk kunt eten. Of je nu voor het ‘Roskammetje’ kiest of voor een seizoen special, lekker is het sowieso.

Maar je kunt het Proeflokaal ook gewoon bezoeken voor een heerlijk kopje koffie midden op de dag of als je wilt lunchen. Ze zijn hier namelijk op woensdag tot en met zaterdag open van 11:00 tot 23:00 uur.