Golfsurfen, windsurfen of powerkiten

Staand op een golfsurfboard de golven afrijden, helemaal tot aan het strand of windsurfen in de richting van de zon! Bij Surfschool Katwijk kun je een cursus volgen of deelnemen aan een workshop. Je begint met de basistechnieken op het strand, waarna je onder begeleiding het water in gaat en de kick van het surfen zelf kan ervaren.

Staat er veel wind? Boek een lesje powerkiten! Je ervaart de kracht van de wind door de vlieger en ondervindt dat het best pittig is. De instructeur legt uit hoe je de vlieger het langst in de lucht kan houden en hoe je snelle stuurbewegingen kan maken.

Rondvaart of sloep huren

Ga je graag het water op zonder al te veel lichaamsbeweging? Boek een rondvaart bij Rederij Van Hulst | Groene Hart Cruises! Zij bieden in de zomermaanden een 'Rondje Leiden' aan; een trip die ideaal te combineren is met een bezoek aan de Katwijkse Toeristenmarkt (iedere dinsdag van 25 juni t/m 27 augustus). Of koop in het voorjaar een combi-ticket voor een bezoek aan Keukenhof én een mooie vaartocht door de Bollenstreek

Schip ahoy! Sta jij liever zelf aan het roer? Dan kun je bijvoorbeeld een sloep huren bij Marina Rijnsburg Sloepverhuur. Vanuit de jachthaven kun je direct alle kanten op varen. De binnenstad van Leiden, rondom Kaag en Braassem en verder! Heerlijk varen, zonnen, kletsen, eten, drinken, zwemmen of misschien zelfs wel vissen! Het huren van een sloep geeft je echt even het gevoel van een minivakantie op het water.

Ben jij al de gelukkige eigenaar van een sloep of een andere boot? In het Prins Hendrikkanaal in Katwijk mag je deze gratis de hele dag aanleggen. Van daaruit wandel je in vijf minuten naar het gezellige winkelcentrum. Of naar het strand! Dát is een fijne manier om de kust te bezoeken? Nog wat langer blijven? Overnachten kan bij de nabijgelegen Jachthaven Katwijk. 

SUP en SUP YOGA

SUP staat voor Stand Up Paddling. Tijdens het ‘suppen’ beweeg je jezelf voort op een surfboard, met behulp van een lange peddel. Op dit moment is suppen een van de snelst groeiende watersporten. Logisch, want suppen is leuk en ontspannend, makkelijk te leren en een complete training voor je lichaam. 

SUP Yoga is een vorm van yoga die op zee wordt gegeven. Je yogamat is een stand up paddle board (grote surfplank) en de studio is de kustlijn van Katwijk. Alle elementen zijn van de partij: zon, water, wind en soms zelfs zeehonden, die nieuwsgierig hun kop boven de golven steken om dit waterspektakel gade te slaan! Geniet van de yogabeoefening terwijl je steeds wordt uitgedaagd je balans te houden op het board. Iedereen is welkom; je hoeft geen ervaring met yoga of suppen te hebben! Vooraf wordt er een SUP instructie gegeven. De SUP Yoga lessen worden gegeven in samenwerking met E Motion.

Aan de kust

Wil je liever helemaal niet het water op, maar toch een sportieve dag aan zee ervaren? Ga dan een middagje Longboard skateboarden. Dit is een superleuk alternatief als er geen golven zijn, maar ook uitermate geschikt om je boardgevoel voor het surfen te verbeteren. Surfschool-Katwijk organiseert wekelijks clinics om jong en oud kennis te laten maken met deze sport. Ook te fiets kun je de omgeving op een sportieve manier verkennen. ATB-Katwijk organiseert clinics in een van de mooiste mountainbikegebieden van Nederland. Het strand, de uitgestrekte duinen en bossen zijn de perfecte omgeving voor een spectaculaire ochtend- of middagactiviteit.