Een uitgebreid diner of dagje pretpark? Daar moet je al snel een aardig budget voor uittrekken. Heb je daar geen zin in? Het kan voordeliger! In dit artikel geven we tips voor voordelige uitstapjes voor gezinnen met (jonge) kinderen of vriendengroepen of stellen.

Gratis uitjes

  • GEZINSUITJE: Lekker uitwaaien aan zee; kinderen vinden het heerlijk! Begin met een bezoek aan de duinspeeltuin en verdien daarna een gratis ijsje door te gaan Grondstofjutten. Voor de vaders en moeders is er een stuk taart of een kopje koffie te verdienen.
  • EROPUIT MET VRIENDEN: Trek er met elkaar op uit in de natuur en maak een wandeling door het Duingebied Berkheide! Bij het Toeristisch Overstappunt in Katwijk vind je suggesties voor wandelroutes. Op zondag kun je hier bovendien gratis parkeren, net als in vrijwel heel de rest van de gemeente Katwijk trouwens.
  • SAMEN OP STAP: Kunstliefhebber? In Katwijk vind je cultuur genoeg! Wandel over het duinpad langs de boulevard, waar op kunstpanelen wordt getoond hoe de Katwijkse kust vroeger is vastgelegd door kunstenaars. En sluit af met een bezoek aan het gratis DunaAtelier op het Duinplein tegenover de Vuurtoren. 

Uitstapjes van maximaal € 10 per persoon

  • GEZINSUITJE: Heeft iedereen zijn zwemdiploma? Bij Surfschool Katwijk kun je voor € 10 per uur een golfsurfboard of een SUP huren. Materialen (zoals een paddle voor je SUP, een wetsuit, zwemvest of schoentjes) zijn inbegrepen. De surfschool verzorgt trouwens ook lessen, voor de minder gevorderde watersporters. 
  • EROPUIT MET VRIENDEN: Hebben jullie zin om samen iets te doen, maar is het slecht weer? Ga poolen, snookeren of darten bij Café The Pocket. Voor een pool- of snookertafel betaal je maximaal € 10 per uur. Darten kan al vanaf € 2 per uur. Of neem samen deel aan een van de quiz-avonden die hier georganiseerd worden!
  • SAMEN OP STAP: Verwen jezelf met een lekkere bijzonder kop koffie of thee bij Espressobar Goud. Er is keuze genoeg en de kaart wisselt ook nog eens met de seizoenen. En vergeet niet om er zo’n stuk heerlijke zelfgemaakte taart bij te bestellen!

Uitstapjes van € 10 tot € 20 per persoon

  • GEZINSUITJE: Doe je kinderen plezier met een bezoekje aan het Tikibad! De toegangsprijs is afhankelijk van wanneer je gaat zwemmen: op sommige dagen is een kaartje extra voordelig. Op dinsdag en donderdag koop je in het voorseizoen bijvoorbeeld al een online kaartje voor slechts € 12,50! Dat scheelt! 
  • EROPUIT MET VRIENDEN: Houden jullie van lekker eten? Een lunch is voordeliger dan een diner! Bij onze strandpaviljoens en de diverse restaurants aan de Boulevard kun je een lekker broodje of een kop soep bestellen. Toch liever dineren? Zoek naar voordelige dagmenu’s zoals bij Brasserie Havenkwartier of eet een lekkere burger bij ‘In den Blauwen Bock'.
  • SAMEN OP STAP: Bezoek een van de vele musea in Leiden. Wanneer ben je bijvoorbeeld voor het laatst in het Rijksmuseum voor Oudheden geweest? Een kaartje kost je € 12,50 persoon. Dan is er zelfs nog geld over voor een kopje koffie!