‘Beach wedding’ is een populair stijlthema voor bruiloften. Geen wonder dat veel paren kiezen voor een strandpaviljoen als trouwlocatie. Meer dan de helft van de getrouwde stellen vierden de afgelopen jaren een of meer onderdelen van hun trouwdag in de buitenlucht, bijvoorbeeld de ceremonie of de receptie.

In Katwijk kun je trouwen op een locatie naar keuze. Er zijn wel voorwaarden: de locatie moet beschutting bieden tegen regen, wind en felle zonneschijn, moet verlicht zijn, tafels en stoelen bevatten en gelegenheid bieden voor de ambtenaar van de burgerlijke stand om zich om te kleden en/of persoonlijke spullen op te bergen. Uiteraard moet ook de eigenaar van de locatie toestemming geven.

Trouwen aan de rand van de branding is helaas (nog) niet toegestaan. Wel kan er op het terrein van een strandpaviljoen getrouwd worden, soms dus óók met de voeten in het zand. En ook heel belangrijk: voor een ‘ceremonieel huwelijk’ gelden deze beperkingen niet! Een ceremonieel huwelijk heeft geen wettelijke grond, het gaat puur om de ceremonie. Zo’n soort bruiloft is bijvoorbeeld populair bij de groeiende groep paren die al eerder een geregistreerd partnerschap aangingen.

Katwijk heeft volop mogelijkheden voor bruidsparen om hun grote dag in te vullen zoals zij willen. Er zijn mooie locaties en goede faciliteiten. De strandpaviljoens bieden alles wat nodig is voor een ultieme ‘beach wedding’. Steeds meer paren weten de weg te vinden naar de prachtige buitenlocaties in Katwijk!

Ben je nog op zoek naar een mooie trouwlocatie? Kijk dan eens bij een van de onderstaande locaties. Op de website van deze strandpaviljoenen vind je informatie over de trouwmogelijkheden.