The Guilty Six

Tot voor kort stonden ze bekend als Band & Breakfast en speelden ze in oranje tenues menig feest en festival plat. De band is ontstaan bij RTV Katwijk. In een serie waarin de bandleden naar Groot-Brittannië gingen om daar hun muzikaal geluk te beproeven, terwijl zij overnachtten in bed & breakfasts.

De zesmansformatie stak onlangs echter haar knotsgekke feestact in een nieuw stoer paars jasje en heet tegenwoordig The Guilty Six. De bandleden raakten na lang praten overtuigd van de noodzaak om een nieuwe naam op de boeg te zetten. Het moest iets worden wat refereerde aan de guilty pleasures die de band al vanaf het begin speelt.

The Guilty Six speelt de pareltjes waar mensen zich eigenlijk voor schamen, maar die iedereen stiekem het hardst meeschreeuwt in de auto, tijdens het koken en onder de douche. Ze omschrijven hun stijl zelf als ‘glammende foute platenmedleys’. De mannen zijn al sinds 2008 bij elkaar en met meer dan 300 optredens in de vingers weten ze als geen ander hoe ze een feestje moeten bouwen. 

 

AJ Plug

Toen zij een jaar of dertien was, nam haar broer haar mee naar Paradiso. Een concert van Rory Gallagher. Sandra was verkocht en ging zelf muziek schrijven onder de naam AJ Plug. Dat staat voor haar initialen en haar achternaam. In 2014 bracht zij haar eerste cd, ‘Let Go or Be Dragged’ uit. En na het beluisteren daarvan is presentator en Bluesliefhebber Johan Derksen, een van haar grootste fans geworden.

De presentator zegt over haar zangkunsten in zijn wekelijkse radioprogramma: ‘Muziek voor volwassenen’ onder meer het volgende: “Zangeres AJ is een aanwinst voor de Nederblues. Deze mevrouw heeft het helemaal. Zij woont niet in Chicago of New Orleans of Toronto maar die woont gewoon om de hoek in Nederland, in Katwijk”. Haar zangstem heeft wel wat van Etta James en Janis Joplin, bluesy met een flinke dosis rock.

Sinds de release van haar tweede album, ‘Chew Chew Chew’, in oktober vorig jaar ging de carrière van de zangeres in sneltreinvaart. Met als kers op de taart het winnen van de Nederlandse Blues Award, die zij op 30 april door niemand minder dan Johan Derksen uitgereikt krijgt. Zeker iemand om dus in de gaten te houden!