Dorpsweide, Valkenburg

In de Dorpsweide bij 't Duyfrak is een waterspeeltuin! Leef je uit op het eiland met bruggen, een pontje en een waterpomp. Natuurlijk is er ook een gewone speeltuin. Je kunt er klimmen en er is een speciale familieschommel. Een heerlijke plek om een paar uurtjes door te brengen, de kinderen vermaken zich wel!

Speeltuin Valkenburg

Deze speeltuin is, naast het Panbos, de oudste binnen onze omgeving. Bij de entree zijn dieren te vinden, zoals een geit, gans, kippen en konijnen. De speeltuinvereniging is degene die hier schoonmaakt en jaarlijks activiteiten organiseert. Heel geschikt voor de allerkleinste kinderen en kinderen met een beperking. Zandbak, klimtorens, glijden en schommelen.

Speeltuin Boulevard Zeezijde

Nog een plek waar kinderen heerlijk met hun voeten in het zand kunnen spelen is de speeltuin in de duinenrij langs de boulevard in Katwijk.

 

Westerhaghe, Rijnsburg

Deze moderne speeltuin is echt een bezoekje waard. Voor zowel kleine als grote kinderen. Hij heeft veel kleur en is ook geschikt voor kinderen met een beperking door een asfaltpad en speelborden aan het hek. Ook is er een vogelmandschommel. Waterspel, glijden, klimmen, draaien, duikelen, alles is er te doen. Hiernaast ligt de Westerweide met geiten, kippen, konijnen enz. Openingstijden dierenweide: iedere woensdag van 14:00 – 16:30 en zaterdagmiddag om de week 14:30 – 16:30.

Gamen

Om buitenspelen te stimuleren, heeft de gemeente gamepalen geplaatst. Dit zijn interactieve palen waarop je vier verschillende spelletjes kunt spelen. Een rekenquiz, memory, een kleurentest en een snelheidstest. Bij ieder spel is een score te behalen die wordt bepaald door een combinatie van snelheid en de juiste antwoorden. Hier kun je lezen waar de gamepalen zich bevinden.

Oudere Kinderen

Voor de wat oudere kinderen zijn er ook veel speel- en sportplekken in Katwijk. Zo vind je in de buurt van Sportpart Rijnsoever pannaveldjes en een basketbalveldje. Ook in de Dorpsweide vind je pannaveldjes, daarnaast kun je er skaten! Op het voormalige Rode Plein in Katwijk aan den Rijn vind je een Johan Cruijff Court waar kinderen met en naast elkaar kunnen bewegen.

Wil je een overzicht van alle speelplekken in de gemeente Katwijk? Kijk dan hier.