Strand

Als je het over Katwijk hebt, kun je hier natuurlijk niet omheen: het strand. Katwijk aan Zee heeft een zandstrand van ruim vier kilometer lang. Het Katwijkse strand heeft al meerdere malen onderscheidingen gewonnen. In 2017 won Katwijk opnieuw een ’Quality Coast Award’; dit keer kregen we een gouden award! Deze prijs staat voor de hoge kwaliteit van mens- en ook natuurvriendelijk toerisme. 

Duinen

Het samenspel tussen het typische helmgras, het zand en de bossen; de Katwijkse duinen zijn erg geliefd bij veel stedelingen en omwonenden. Hier vind je een oase aan rust, midden in de Randstad, met een decor dat nooit verveeld. 

Bollenvelden

Katwijk ligt in de Bollenstreek, in het voorjaar de meest kleurrijke regio in Nederland. De vrolijk gekleurde bloemen die je hier vindt zijn een typisch Nederlandse bezienswaardigheid. Mocht je in het voorjaar in Katwijk zijn, dan zijn de bollenvelden een attractie die je absoluut niet mag overslaan. Wil je nog meer: de Keukenhof is ook gemakkelijk te bereiken vanuit Katwijk. Ook deze grootse tuinen zijn meer dan de moeite waard om eens te bezoeken. 

Panbos

Nog een natuurgebied in Katwijk is de Pan van Persijn, ook wel het Panbos genoemd. Het Panbos is een prachtig bebost gebied, aansluitend op het Nationaal Park Hollandse Duinen. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken en genieten van de rust, maar ook voor de kinderen is het Panbos een geweldige plek. Je hebt hier namelijk een eendenvijver, een hertenkamp en een geitenweide waar je de dieren kunt voeren, en ook zijn er genoeg speeltoestellen te vinden. Of je nu alleen bent of met het gezin, het Panbos is een perfecte plek voor ontspanning.