In Katwijk vind je een groot aanbod aan restaurants en bij veel daarvan kun je een vegetarische maaltijd bestellen. Hieronder lees je waarom je dat zou moeten doen, maar vooral ook welke Katwijkse restaurants je daarbij niet mag overslaan.

Door zo nu en dan vegetarisch te eten draag je bij aan een wereld met minder dierenleed, een beter milieu en een gezondere wereldbevolking. Vooral mensen die lijden aan hart- en vaatziekten, diabetes of een hoger lichaamsgewicht hebben veel baat bij een vegetarische maaltijd. Zo’n maaltijd bevat vaak meer vezels, antioxidanten en heeft een hogere voedingswaarde dan een maaltijd met vlees. Ook bestaat een vegetarische maaltijd vaak uit minder verzadigde vetten en cholesterol.

Ook dieren hebben er baat bij als je zo nu en dan voor vegetarisch kiest. Zo ga je bijvoorbeeld overbevissing tegen en zorg je ervoor dat een heleboel dieren het pad naar het slachthuis nooit hoeven te bewandelen. Als je voor vegetarisch kiest zorg je ook nog eens voor minder uitstoot, minder boskap en minder milieuvervuiling. Genoeg reden om af te toe zelf vegetarisch te koken, maar ook om in een restaurant een bewustere keuze te maken.

Ben je benieuwd geworden naar lekker vegetarisch eten? In Katwijk kun je bij veel restaurants iets vegetarisch bestellen, maar ga zeker eens langs bij deze drie:

1. Het Wapen van Kattuk

Achter de boulevard in het centrum van Katwijk vind je ‘Het Wapen van Kattuk’. Dit is een restaurant met klassieke, maar vernieuwende gerechten uit de Frans-Nederlandse keuken en een gezellige sfeer. Er is een ruime keuze aan vegetarische gerechten, maar mocht er nu echt niets op het menu staan dat je aanspreekt, dan is de kok ook bereid om op maat iets voor je te maken. Op maandag is het restaurant gesloten, maar elke andere dag ben je er meer dan welkom.
Op Iens wordt Het Wapen van Kattuk beoordeeld met gemiddeld een 8,9.

2. EetKafé Rijnsburg

Van woensdag tot en met zondag kun je terecht bij Eetkafé Rijnsburg. Het vaste menu is afgestemd op het seizoen, maar er is ook een wekelijks wisselend menu. Net als bij Het Wapen van Kattuk is de keuken creatief en kan de kok een vegetarisch gerecht naar wens voor je bereiden. Voor een sfeervol diner kun je het hele jaar door in de overdekte achtertuin dineren. Ben je van plan om met een grote groep te dineren, dan ben je bij Eetkafé Rijnsburg aan het goede adres. Ze hebben plek voor groepen tot 70 personen!
Op Iens wordt EetKafé Rijnsburg beoordeeld met gemiddeld een 9,1.

3. De Bonte Kraai

Laat je in dit restaurant verrassen door de biologische keuken. De ingrediënten zijn met zorg gekozen en er kan altijd vegetarisch worden gegeten. Het menu staat vaak niet van tevoren vast en is zoveel mogelijk seizoensgebonden. Wel staat er altijd een vegetarische Indiase curry op het menu. En als de zeewierburger die dag wordt bereid, is dat ook zeker een aanrader. Voor een complete ervaring kun je bij De Bonte Kraai ook kiezen voor biologische bieren, frisdranken en koffie. Wil je liever in de middag langskomen? Dan is er een ruim assortiment aan huisgemaakte taarten om te proeven. De Bonte Kraai is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.
Op Iens wordt De Bonte Kraai beoordeeld met gemiddeld een 8,2.

Bronnen: www.wakkerdier.nl, www.iens.nl, http://www.eetkafe.nl/, http://www.wapenvankattuk.nl/ en http://bontekraai.nl/