Centraal in de randstad en toch middenin de natuur: dat is Katwijk. Zodra je het prachtige uitgestrekte strand oploopt, ben je er helemaal uit. Tegelijk vind je in Katwijk leuke winkels, goede restaurants, gezellige evenementen, cultuurhistorie en ander vermaak. Daarom is Katwijk de ideale bestemming voor een korte vakantie!  

In Katwijk kun je kiezen voor een strandhuisje, een hotel, een pension of een bed and breakfast. In een strandhuisje geniet je van de ultieme strandvakantie: met je tenen in het zand ontbijten en met een glaasje wijn genieten van de ondergaande zon. Strandhuisjes zijn super populair en er is een kans dat ze voor deze dagen al volgeboekt zijn. Als dat zo is, boek er dan eentje voor de volgende vakantie! Voor een gezinsvakantie kun je kiezen voor een van de kleinschalige familiehotels die bijna allemaal gevestigd zijn op loopafstand van het strand! Of voor een pension of bed and breakfast, waar je je snel thuis zult voelen.

Om echt tot rust te komen en je hoofd leeg te maken, kun je tijdens je verblijf in Katwijk mooie wandelingen maken! Wij hebben een aantal wandelingen voor je op een rijtje gezet. Hier vind je gratis wandelroutes door de duinen en langs het strand, maar ook door historisch Katwijk of door het bos. Hier vind je een route die je van het strand naar het bos leidt en weer terug.

Genieten van al het natuurschoon kun je ook op de fiets. In en om Katwijk kun je prachtige fietstochten maken. Hier vind je een aantal routes. Bijvoorbeeld langs de monumenten, door het strandwallenlandschap of langs de Limes.

Zoek in Katwijk zeker ook de gezelligheid op! Ga bijvoorbeeld lekker winkelen. In Katwijk vind je het grootste winkelcentrum direct aan zee. In en om het centrum vind je vooral modezaken en boetiekjes van lokale ondernemers. Sfeervol winkelen kan zowel in de overdekte promenade, als in de buitenlucht van de Princestraat, Badstraat en Voorstraat. Vergeet niet om ook een straatje verder te kijken, net achter het winkelcentrum. Dan sta je meteen middenin historisch Katwijk, tussen de kleine vissershuisjes en de kronkelige straatjes!

In het winkelgebied is overal gelegenheid om even neer te strijken voor eten of drinken. En de Boulevard? Daar ben je nooit meer dan vijf minuten lopen vandaan! En na een dagje winkelen, wandelen of fietsen kun je er heerlijk dineren. Tips? Kijk dan hier.