Waar brengen jij en je gezin komende zomer de vakantie door? Ook in eigen land kun je een heerlijke strandvakantie beleven. De kust bij Katwijk is uitnodigend en prachtig!

Denk je aan een vakantie in eigen land, overweeg dan zeker de Noordzeekust! Bij Katwijk vind je een heerlijk uitgestrekt strand, waar je kinderen zich gemakkelijk dagenlang kunnen vermaken. Maar we hebben meer: een gezellig winkelgebied, prima mogelijkheden voor waterrecreatie en veel gastvrije horecagelegenheden waar je kinderen hartelijk welkom zijn. En jijzelf ook natuurlijk!

Geen zon-garantie, maar wel ‘naar je zin-garantie’

Dagje regen? Niet getreurd! Dat is juist een prachtige kans om de omgeving te verkennen. Leiden (gelegen op 10 km van Katwijk) heeft maar liefst 13 musea, daar zit er vast eentje tussen die jullie interesse heeft. Ga eropuit en breng een bezoek aan Space Expo in Noordwijk of doe je kinderen een plezier met een dagje Duinrell - inclusief een bezoek aan het glijbanenparadijs Tikibad! Ook Den Haag (25 km), Rotterdam (40 km) en Amsterdam (50 km) zijn prima bereikbare bestemmingen voor een dagtripje. Kortom, er is vanuit Katwijk genoeg te doen om het de hele familie de hele week naar de zin te maken.

Waar slaap je?

Zoek je een hotel in Katwijk om te overnachten? Er zijn vooral kleinschalige hotels, waar jij en je gezin hartelijk welkom zijn. Ook kun je logeren in een Bed & Breakfast: er zijn er meer dan vijftien waar je uit kunt kiezen! De populaire strandhuisjes aan zee zijn in Katwijk gewoon te huur en bieden jou en je gezin dé ultieme strandbeleving. Zijn jullie echte kampeerders? In Katwijk vind je maar liefst drie campings, ieder met haar eigen pluspunten, waar je met veel plezier je tent of caravan zult neerzetten. Wil je niet teveel uitgeven, maar slaap je liever wel in een ‘echt’ bed? Boek er dan een bungalow of stacaravan. Katwijk staat bovendien bekend om de vele particuliere verhuuradressen. In zo’n vakantiehuis kun je ook met een klein budget een prima overnachten aan zee!