Sportief aan zee

Liefhebbers van watersport kunnen terecht op het strand helemaal aan de noord- of aan de zuidkant van Katwijk. Bij Skuytevaert, even ten zuiden van Paviljoen Willy Zuid, kunnen zeilfanaten terecht. Aan de noordkant van Katwijk, voorbij ‘t Wantveld zijn Kitesurfvereniging Airtime en activiteitenburo Aquasports gevestigd! En wat dacht je van Surfschool Katwijk naast de post van de Katwijkse Reddingsbrigade? Hier volg je clinics, workshops of reguliere lessen. Zo ongeveer ter hoogte van de Vuurtoren vind je het clubhuis van de Katwijkse Branding Surfclub en Beach Club Katwijk die beachvolleybal en beachtennis aanbiedt.

Gezellig

Wist je dat er in Katwijk maar liefst 16 strandpaviljoens gevestigd zijn? Ieder paviljoen heeft zijn eigen uitstraling, van modern tot tropisch en van hippie tot chique! Rondom het paviljoen is het altijd een gezellige drukte. Je kunt er strandstoelen of windschermen huren. En genieten van een hapje, drankje of ijsje natuurlijk!

Rustzoekers

Kom jij naar de zee voor de ultieme ontspanning? Het is dan aan te raden om ’s avonds te komen – de zonsondergang is sowieso de moeite waard, vind je niet? Op minder warme dagen is het strand van Katwijk nooit echt overvol. Is het dertig graden of nog heter? Dan zijn de stranden gelegen ten noorden of zuiden van de Katwijkse Boulevard het meest rustig. 

Hondenliefhebbers

De meeste honden houden van strand en zee! Wat is er immers lekkerder dan vrij te mogen rondrennen? Tussen 1 oktober en 1 april kun je je hond(en) gewoon overal op het strand uitlaten. In de zomermaanden is dit (overdag) op de meeste gedeeltes van het strand meestal niet toegestaan. Wél heeft Katwijk aan de noordkant, even voorbij ’t Wantveld, een speciaal hondenstrand! Jouw lieve viervoeter is hier het hele jaar welkom.
Op het strand hoeven honden trouwens nooit aangelijnd te worden – wat een geluk! Wel geldt er natuurlijk een opruimplicht. En hou je rekening met de andere strandbezoekers? Als jouw hond erg onstuimig is, kun je hem misschien beter wel aan de lijn houden. 

Met een rolstoel

Ben je afhankelijk van een rolstoel? In Katwijk zijn alle strandpaviljoens en ook de bijbehorende strandgedeelten te bereiken over een verharde oprit. Hier kun je je eenvoudig laten afzetten en vanaf het terras genieten van de kust. Bij Strandhuys Katwijk, Zilt en ’T Wantveld vind je bovendien ‘Jutters’; speciale strandrolstoelen waarmee je ook het strand op kunt!

Naaktrecreatie

Misschien had je het niet verwacht, maar ten zuiden van Katwijk is een strandvak waar naaktrecreatie wordt gedoogd. Dit stuk ligt op Wassenaars grondgebied, maar is het best te bereiken vanuit Katwijk. Is dit jouw ideale manier van strandbeleving? Je vindt dit strandgedeelte tussen de tweede en de derde strandopgang vanuit het duin - ten zuiden van watersportvereniging Skuytevaert.