Waarom?

De gemeente heeft besloten het centrum een nieuw uiterlijk te geven. Ze wil hiermee de verblijfskwaliteit en de leefbaarheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers beter te maken. Het Andreasplein en de Princestraat krijgen meer het karakter van een wandelpromenade. Dit betekent minder verkeer in het centrum, en dus ook minder fietsers. Het centrum zal na de verbouwing nog prettiger zijn om lekker te winkelen, omdat je je geen zorgen meer hoeft te maken over auto’s of fietsers. 

Wanneer?

De werkzaamheden in het centrum worden uitgevoerd tussen 1 oktober 2017 en 1 april 2018. De verbouwing gebeurt in fases om de overlast te beperken. Het centrum is verdeeld in 3 ‘deelgebieden’. Deelgebied 1 is het Andreasplein, waaraan gewerkt zal worden van 2 oktober tot 25 november. Deelgebieden 2 en 3 zijn de Princestraat en de Voorstraat/Badstraat. Aan deze gebieden wordt gewerkt vanaf 8 januari. De werkzaamheden aan de Princestraat duren tot 30 maart. De Voorstraat en Badstraat zijn iets eerder klaar. Hier is het werk op 1 maart al klaar. 

Wat?

Zoals we al schreven heeft het winkelend publiek straks veel meer ruimte zonder het verkeer. Terrassen gaan ook een grotere rol spelen in het straatbeeld. We kunnen dus een hoop gezelligheid verwachten na de herinrichting!

Ook wordt er meer groen geplaatst: er komen meer bomen in de straten. Ook op het Andreasplein komt er meer groen. En over het Andreasplein gesproken: hier gaan de parkeerplaatsen weg, dat wist je misschien al. Dit betekent dat de Katwijkse restaurants en eetcafés langs het plein dus ruimte krijgen voor permanente terrassen.

De resultaten zien we natuurlijk pas wanneer de werkzaamheden klaar zijn in 2018. Maar vrees niet! Het centrum blijft bereikbaar tijdens de verbouwing. Ook wordt het centrum niet minder gezellig. Het hele najaar wordt er namelijk iedere zaterdag een ander evenement georganiseerd door de winkeliers van winkelhart Zeezijde in Katwijk. Ook tijdens de herinrichting valt er dus nog genoeg shop-plezier te beleven!