In het Panbos kunnen je kinderen spelen in de natuur, kun je een heerlijke boswandeling maken en samen op zoek gaan naar dieren!

Vrije vogels

Het Panbos biedt een thuis aan vele vogels: de nachtegaal, de groene- en bonte specht, de torenvalk, de sperwer, de bosuil, de wielewaal en de buizerd. Je kunt ze er allemaal vinden! Verder kun je volop kleine zangvogels beluisteren. Ga op zoek en misschien hoor je wel een roodborstje, een winterkoning of een koolmees. Ben je benieuwd bij welke vogel het geluid hoort? Dan kun je de app 'vogelgeluiden', 'warblr' of 'vogels in Nederland' downloaden op je smartphone. In de app geef je aan welke kenmerken de vogel bezit en kun je vervolgens het geluid dat ze maken beluisteren.

Allemaal beestjes

In het Panbos zijn er verschillende mogelijkheden om dieren van dichtbij te bekijken. Het hertenkamp is een hoogtepunt, maar daarnaast heeft het bos een eendenvijver, een geitenweide en een kippenhok. Van een afstandje is ook er van alles te zien. Ga in de ochtend- of avondschemer met je kinderen op avontuur en met een beetje geluk vind je er reeën, konijnen, eekhoorns, egels en vossen.

Perfecte plek om heerlijk te ontspannen

Aan het einde van de dag kun je lekker ontspannen op een van de mooie ligweiden, terwijl de kinderen zich uitleven op de speeltoestellen. Vervolgens kun je voor een hapje en een drankje terecht bij Restaurant Het Panbos of Pannenkoekenboerderij Katwijk. Van 1 april tm 1 oktober kun je het Panbos dagelijks bezoeken tussen 08:00 uur en 20:30 uur. Buiten het seizoen zijn er beperktere openingstijden. De toegang voor kinderen is gratis, volwassenen betalen twee euro.

 

Bron: www.katwijk.nl en www.kidsproof.nl