Zee, zon en schelpen

Bouw een zandkasteel. Laat jezelf door je kinderen ingraven. Spetter elkaar nat in de branding. Speel een potje beachball. Op het strand vervelen je kinderen zich niet snel. Een goedkoop en heerlijk dagje uit, waarbij jezelf ook snel in vakantiestemming zult komen.  

Dagje uit

In Katwijk en omgeving zijn leuke attracties. Wat dacht je van Duinrell, met glijbanenparadijs Tikibad? Succes verzekerd voor je kinderen. Ook Drievliet en Madurodam zijn goed bereikbaar vanuit Katwijk. Maar wist je dat er ook nóg dichter in de buurt leuke dingen te beleven zijn? Bij de Stoomtrein Kawijk Leiden maak je een ritje in een echte stoom- of dieseltrein! En bij SpaceExpo raak je in hogere sferen en kun je bijvoorbeeld de ruimtecapsule van André Kuiper in het echt bekijken! 

Educatief

In de zomervakantie worden er diverse workshops voor kinderen gehouden. Laat hen bijvoorbeeld schilderen bij het DunaAtelier! Ook een bezoek aan het Natuurcentrum is een aanrader. Of draag bij aan een schoner strand door te gaan Grondstofjutten.

Sportief

Hebben jouw tieners al willen leren surfen? Er zijn in Katwijk meerdere locaties waar je terecht kunt voor lessen. Bij Surfschool Katwijk kun je iedere woensdag- of vrijdagmiddag voor € 20 een les volgen. Maar ook dare-devils hoeven zich in Katwijk niet te vervelen. Probeer de nieuwe mountainbikebaan bij Sportpark de Goerie maar eens uit. En wat dacht je van banaanvaren, flyboarden of branding-kayakken?

Ontspannen in de speeltuin

In Katwijk zijn bijzonder veel speeltuinen. Installeer jezelf met een tijdschrift of een goed boek op een bankje, tas met hapjes en drankjes mee, en je bent klaar voor een uurtje of wat ontspanning! Want je kinderen vermaken zich wel, zeker als je telkens een nieuwe speelplek bezoekt. 

Nog meer tips? Bekijk onze video waarin Resa, Iris, Jasmijn en Ise hun favorieten met je delen