Strandjutten

Ook als het wat minder goed weer is, biedt Katwijk de perfecte plek om lekker uit te waaien voor het hele gezin! Een wandeling over het strand is daarbij natuurlijk onmisbaar. Combineer deze tocht met een goed doel, en ga samen met de kinderen strandjutten! Het is heel simpel: je haalt een (kinder)juttas bij een van de deelnemende strandpaviljoens en je raapt tijdens je wandeling het afval van het strand. Na afloop lever je de volle zak weer in en geniet je van het gratis kopje koffie, stuk taart of ijsje dat je als bedankje krijgt. Zo blijft het strand schoon en heb jij een frisse neus gehaald!

Kustwerk Katwijk

Vind je het leuk tijdens je wandeling ook wat nieuws te leren? Kies dan voor de doe-het-zelf-rondleiding Kustwerk Katwijk: een prachtige route die door de duinen en door de nieuwe parkeergarage onder de boulevard voert. Je leert tijdens de wandeling alle ins en outs van het kustversterkingsproject en de strijd tegen het oprukkende zeewater. Tussendoor zijn er leuke speelplekken zodat ook de kinderen plezier hebben.

Gratis kaart

Deze en nog veel meer routes kun je gratis downloaden via vvvkatwijk.nl. Bovendien is er een gratis kaart te krijgen in het VVV-kantoor van Katwijk. Nog een tip: ga na je wandeling heerlijk nagenieten in een van de gezellige restaurants in de buurt van de boulevard. Zo maak je er een compleet dagje uit van voor het hele gezin!