Zelf Knip maken? Probeer het eens!

Katwijkse Knip – naar authentiek recept van Oma Guijt

Ingrediënten (voor 1 bakplaat)
150 gram roomboter
200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram witte basterd suiker
2 theelepels kaneel
1 pakje vanillesuiker
1 snufje zout
Voor de decoratie:
1 losgeklopt ei
100 gram ‘greinsuiker’ – te koop bij de notenspecialist

Bereiden
Over voorverwarmen op 170 graden.
De ingrediënten goed door elkaar kneden. Daarna plat uitrollen; dit gaat het beste als je het deeg eerst op een stuk bakpapier op het aanrecht uitrolt en daarna pas op het bakblik legt. Bestrijken met het losgeklopt ei en bestrooien met de greinsuiker.

Daarna zo’n 20 tot 25 minuten bakken, de knip moet mooi bruin worden. Snij de knip direct in stukken nadat je de koek uit de oven hebt gehaald. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe groot je de stukken wilt maken, maar originele Katwijkse Knip is in ieder geval rechthoekig.
Laat de koek goed afkoelen en daarna: smullen maar!

Zelf geen keukenprins(es)? Natuurlijk is Katwijkse Knip ook te koop bij de verschillende bakkers in Katwijk!