winkelen.jpg (1)

Koop lokaal, juist nu!

Koop juist nu lokaal!

De Katwijkse ondernemers worden, net als de rest van de samenleving, hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Veel winkels hebben te maken met fors dalende klantenaantallen. Ondernemers kunnen een steuntje in de rug dan ook goed gebruiken. Veel winkels bezorgen aan huis of spelen op een andere manier in op de huidige situatie. 

Bekijk het aanbod van de Katwijkse winkels

Grootste winkelcentrum direct aan zee

Nergens anders in Nederland vind je zoveel winkels zó dicht bij het strand als in Katwijk. Het aanbod is bovendien divers: van kleding tot accessoires en van delicatessen tot gadgets, in Katwijk vind je het allemaal!

Kleding

Je vindt in Katwijk vestigingen van bijvoorbeeld Esprit, Didi, Hunkemöller, Takko en Only & Sons. En er zijn nog meer winkelketens vertegenwoordigd. Maar Katwijk is tegelijk verrassend door het grote aantal lokale boetieks; dit maakt het winkelen in Katwijk anders dan elders. Deze boetieks hebben ieder hun eigen, met veel zorg samengestelde collectie. Met vaak bekende, mooie merken als Calvin Klein, SuperTrash, UGG, Expresso en Juffrouw Jansen. De eigenaar van de winkel is in veel gevallen je gastvrouw of -heer en dat geeft een extra welkom gevoel!

Accessoires: schoen, tas en das

Een outfit is niet af zonder accessoires. Of je nu houdt van uitbundig en meerdere sierraden draagt, of een eenvoudige stijl hebt en alleen een horloge om hebt, met de juiste accessoires kun je je persoonlijkheid tot uitdrukking laten komen. In Katwijk vind je goede juweliers, winkels met mooie tassen en alles wat daar tussenin zit. Bij de meeste kledingzaken kun je bovendien direct een bij je outfit passende shawl, ketting of portefeuille kopen.

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Goede schoenen zijn belangrijk. Je moet er immers vaak een hele dag op lopen. Er zijn in Katwijk meerdere winkels waar je goed advies kunt krijgen over het juiste schoeisel. Er is volop keuze, het is zeker mogelijk om altijd de nieuwste trends te volgen. Zoek jij liever een voordelig paar schoenen, bijvoorbeeld voor erbij? Er zijn in Katwijk ook een vestiging van Bristol (bij het Valkenburgse Meer) of Van Haren (in het koopcentrum aan zee).

Optiek

Een nieuwe zonnebril, je ogen laten meten of je laten adviseren over welk type bril het best bij de vorm van je gezicht past? In Katwijk vind je veel winkels die zich in specialiseren in optiek. Handig, want zo kun je in één middag op meerdere adressen terecht in je zoektocht naar een nieuwe bril.

Meer dan mode alleen

De nieuwste IPad, een goed boek, of een nieuwe lamp? In het centrum van Katwijk zijn ook veel winkels gevestigd die niets met mode te maken hebben. Wat denk je bijvoorbeeld van die leuke nieuwe conceptstores Me Zus & Me Zo of Loods 17? Zeker een bezoek waard!

Versproducten

Een heerlijk stuk kaas, een bakje verse aardbeien, een doos handgemaakte bonbons of een pondje haring? In het Katwijkse centrum kun je ook terecht voor diverse versproducten. Onze favoriet? Een pakje heerlijke stroopkoeken, de specialiteit van banketbakker Krijn Verdoes.