Bannerfoto groot bewerkt.jpg (1)

Evenementen

Evenementen in het winkelgebied in Katwijk

In het centrum van Katwijk vinden vaak leuke gratis evenementen plaats! Winkelhart Zeezijde organiseert  bijvoorbeeld regelmatig uitverkoopmarkten, themadagen en twee keer per jaar een extra lange koopavond (tot 23:00 uur!) met speciaal entertainment.

Maar er zijn in Katwijk nog veel meer evenementen. Het winkelcentrum ligt vlakbij het strand en de boulevard: dé plek waar veel lokale sport- en muziekevenementen georganiseerd worden. Juist omdat de locaties zo dicht bij elkaar liggen is het heel goed mogelijkheid om ’s morgens te gaan winkelen en ’s middags naar een concert te gaan of aan een sportwedstrijd deel te nemen. Of andersom natuurlijk.

Er zijn in Katwijk ook veel culturele evenementen. Wat denk je van een schildersfestival, Open Monumentendag of toneel aan zee? De Katwijkse kalender is bomvol; er worden jaarlijks meer dan 100 grote en kleine evenementen georganiseerd!

Ook in de andere dorpskernen zijn feesten en andere evenementen. Bezoek bijvoorbeeld de Oranjefeesten in Katwijk aan Zee, de Paardenmarkt Rijnsburg, de Najaarsfeesten in Katwijk aan den Rijn, de Rijnsburgse Feestweek of Neerlands Oudste Paardenmarkt in Valkenburg. Bij al deze evenementen wordt er ook een leuke, gezellige braderie georganiseerd!

Markten in Katwijk

Houd je ervan om markten te bezoeken? Iedere vrijdag is er een grote weekmarkt op het Marktplein in Katwijk. In de zomer vindt er in het centrum iedere dinsdag een populaire toeristenmarkt plaats, met meer dan 130 kramen! Op dinsdag is er een kleinere markt, met veel versproducten, op het Hoftuinplein in Rijnsburg. Kun jij er geen genoeg van krijgen? In buurgemeente Leiden is er op zaterdag een grote markt.