In Katwijk kun je vlak achter de boulevard gevarieerd en gezellig winkelen. Je vindt er bekende winkelketens, maar ook veel zelfstandige winkeliers met hun eigen specialiteiten. De Katwijkse winkeliers kennen hun klanten en investeren in persoonlijke aandacht. In Winkelhart Zeezijde shop je bovendien op een unieke locatie. In het centrum vind je namelijk ook het historische Katwijk met de kronkelige straatjes en karakteristieke vissershuisjes. Ook is er elke week koopavond in Katwijk! Kom je met de auto? In de parkeergarage Boulevard Zeezijde, onder de duinen en op slechts 3 minuten loopafstand van het winkelgebied gelegen, is vrijwel altijd plek!

Winkelhart Zeezijde

Koopavond in Katwijk

Op donderdagavond is het koopavond in Katwijk in Winkelhart Zeezijde. De winkels zijn dan in ieder geval open van 19.00 tot 21.00 uur – sommige winkels zijn doorlopend geopend vanaf 9.00 uur ‘s morgens. En wist je dat veel winkels op zaterdag tegenwoordig ook tot half 6 open blijven? Zo biedt Katwijk je in het weekend nog een half uurtje langer shop-plezier.

Tweemaal per jaar organiseert Winkelhart Zeezijde een XL Koopavond. De winkels zijn dan tot maar liefst 23.00 uur geopend! Een leuk uitje voor het hele gezin, want er is op deze avonden ook altijd extra entertainment. Je kunt hierbij denken aan gratis hapjes of drankjes, live-muziek of springkussens en andere attracties gericht op kinderen. En de winkeliers hebben op deze avond vaak speciale acties en mooie aanbiedingen!

Tijdens het zomerseizoen hebben vrijwel alle winkels in Winkelhart Zeezijde ook op dinsdag koopavond. Van eind juni tot en met eind augustus is er in het winkelcentrum iedere dinsdag van 13.00 tot 21.00 uur een populaire Toeristenmarkt. De straten staan vol met kramen, maar ook de veel lokale winkeliers openen dan hun deuren. 

Wil jij je inkopen liever op vrijdagavond doen? Je kunt dan terecht in het overdekte winkelcentrum Hoornespassage of in De Hoftuin in Rijnsburg

Dit_is_Katwijk_Winkelen_3.Still003.jpg

Grootste winkelcentrum direct aan zee

Nergens anders in Nederland vind je zoveel winkels zó dicht bij het strand als in Katwijk. Het aanbod is bovendien divers: van kleding tot accessoires en van delicatessen tot gadgets, in Katwijk vind je het allemaal!

Kleding

Je vindt in Katwijk vestigingen van bijvoorbeeld Esprit, Didi, Hunkemöller, Takko en Only & Sons. En er zijn nog meer winkelketens vertegenwoordigd. Maar Katwijk is tegelijk verrassend door het grote aantal lokale boetieks; dit maakt het winkelen in Katwijk anders dan elders. Deze boetieks hebben ieder hun eigen, met veel zorg samengestelde collectie. Met vaak bekende, mooie merken als Calvin Klein, SuperTrash, UGG, Expresso en Juffrouw Jansen. De eigenaar van de winkel is in veel gevallen je gastvrouw of -heer en dat geeft een extra welkom gevoel!

Accessoires: schoen, tas en das

Een outfit is niet af zonder accessoires. Of je nu houdt van uitbundig en meerdere sierraden draagt, of een eenvoudige stijl hebt en alleen een horloge om hebt, met de juiste accessoires kun je je persoonlijkheid tot uitdrukking laten komen. In Katwijk vind je goede juweliers, winkels met mooie tassen en alles wat daar tussenin zit. Bij de meeste kledingzaken kun je bovendien direct een bij je outfit passende shawl, ketting of portefeuille kopen.

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Goede schoenen zijn belangrijk. Je moet er immers vaak een hele dag op lopen. Er zijn in Katwijk meerdere winkels waar je goed advies kunt krijgen over het juiste schoeisel. Er is volop keuze, het is zeker mogelijk om altijd de nieuwste trends te volgen. Zoek jij liever een voordelig paar schoenen, bijvoorbeeld voor erbij? Er zijn in Katwijk ook een vestiging van Bristol (bij het Valkenburgse Meer) of Van Haren (in het koopcentrum aan zee).

Optiek

Een nieuwe zonnebril, je ogen laten meten of je laten adviseren over welk type bril het best bij de vorm van je gezicht past? In Katwijk vind je veel winkels die zich in specialiseren in optiek. Handig, want zo kun je in één middag op meerdere adressen terecht in je zoektocht naar een nieuwe bril.

Meer dan mode alleen

De nieuwste IPad, een goed boek, of een nieuwe lamp? In het centrum van Katwijk zijn ook veel winkels gevestigd die niets met mode te maken hebben. Wat denk je bijvoorbeeld van die leuke nieuwe conceptstores Me Zus & Me Zo of Loods 17? Zeker een bezoek waard!

Versproducten

Een heerlijk stuk kaas, een bakje verse aardbeien, een doos handgemaakte bonbons of een pondje haring? In het Katwijkse centrum kun je ook terecht voor diverse versproducten. Onze favoriet? Een pakje heerlijke stroopkoeken, de specialiteit van banketbakker Krijn Verdoes.

Toeristenmarkt 2.jpg

Evenementen in het winkelgebied in Katwijk

In het centrum van Katwijk vinden vaak leuke gratis evenementen plaats! Winkelhart Zeezijde organiseert  bijvoorbeeld regelmatig uitverkoopmarkten, themadagen en twee keer per jaar een extra lange koopavond (tot 23:00 uur!) met speciaal entertainment.

Maar er zijn in Katwijk nog veel meer evenementen. Het winkelcentrum ligt vlakbij het strand en de boulevard: dé plek waar veel lokale sport- en muziekevenementen georganiseerd worden. Juist omdat de locaties zo dicht bij elkaar liggen is het heel goed mogelijkheid om ’s morgens te gaan winkelen en ’s middags naar een concert te gaan of aan een sportwedstrijd deel te nemen. Of andersom natuurlijk.

Er zijn in Katwijk ook veel culturele evenementen. Wat denk je van een schildersfestival, Open Monumentendag of toneel aan zee? De Katwijkse kalender is bomvol; er worden jaarlijks meer dan 100 grote en kleine evenementen georganiseerd!

Ook in de andere dorpskernen zijn feesten en andere evenementen. Bezoek bijvoorbeeld de Oranjefeesten in Katwijk aan Zee, de Paardenmarkt Rijnsburg, de Najaarsfeesten in Katwijk aan den Rijn, de Rijnsburgse Feestweek of Neerlands Oudste Paardenmarkt in Valkenburg. Bij al deze evenementen wordt er ook een leuke, gezellige braderie georganiseerd!

Markten in Katwijk

Houd je ervan om markten te bezoeken? Iedere vrijdag is er een grote weekmarkt op het Marktplein in Katwijk. In de zomer vindt er in het centrum iedere dinsdag een populaire toeristenmarkt plaats, met meer dan 130 kramen! Op dinsdag is er een kleinere markt, met veel versproducten, op het Hoftuinplein in Rijnsburg. Kun jij er geen genoeg van krijgen? In buurgemeente Leiden is er op zaterdag een grote markt.

Even uitrusten!

Van winkelen krijg je trek. En vermoeide voeten. Daarom is het heerlijk dat je Katwijk zoveel leuke restaurants vindt waar je met een lekker hapje of drankje weer even op adem kunt komen van zoveel winkelplezier.

Terrasje

De leukste terrassen vind je in Katwijk aan Zee op het Andreasplein of langs de boulevard. Deze liggen aan de randen van het winkelgebied. Maak je liever tijdens het winkelen een snelle, korte stop? Je vindt Café De Branding, In den Blauwe Bock en Espressobar Goud automatisch op je pad. Hier drink je heerlijke koffie, thee of een ander drankje. En neem er gerust iets lekkers bij! 

Een broodje

Een snel en voordelig broodje eet je in het restaurant van de HEMA. Bij Bakker van Maanen in de Princestraat ben je ook aan het goede adres voor een lekkere lunch. Bijzondere adressen vind je aan het Andreasplein. Bij De Bonte Kraai of bij Caféwinkel Hé Jij eet je de lekkerste biologische en vegetarische producten. Ook Locals heeft goede en lekkere broodjes (en de huisgemaakte taarten zijn ook een aanrader!).

Vis it is!

Katwijk is voor oorsprong een vissersdorp. Ook vandaag de dag eet je hier superverse vis. Bezoek Vis & Zo, visrestaurant Vishandel Schuitemaker of Piet van der Plas aan de Tramstraat. Of wandel naar de vuurtoren en haal een heerlijk visgerecht bij Kees van Harteveld Vis op de boulevard. Een geheim adresje waar de Katwijkers zelf graag heen gaan? Vishandel Weerstand!

Diner

Verwen jezelf nog eens extra en sluit je dagje winkelen in Katwijk af met een goede maaltijd. Langs de boulevard kun je kiezen uit meerdere restaurants, ieder met een eigen uitstekende kaart. Aan de Voorstraat kun je eten bij De Griek of kiezen voor tapas bij La Vida Loca. In een van de strandpaviljoens eet je met uitzicht op zee! Hoe romantisch is dat?

Online winkelen in Katwijk

Bij sommige winkels in Katwijk kun je online producten reserveren. Handig! Bekijk thuis alvas wat je leuk vind en laat het in de winkel voor je klaarleggen om te passen!

Hou jij helemaal niet van pashokjes? Dan is online-winkelen natuurlijk een uitkomst. Veel van de lokale winkels in Katwijk hebben ook een webshop! Zo kun je je favoriete merken gewoon bij je favoriete winkel kopen en lekker thuis alles passen. Winkels met een webshop zijn bijvoorbeeld: Juffers, Wooster en Mode Republiek. Maar ook bij Foto Kruyt, Licht en accessoires en Juwelier Parlevliet kun je online winkelen.

De zondag in Katwijk

Op zondag zijn de winkels in Katwijk gesloten. Dit zorgt voor rust in de straten; op zondag kun je in Katwijk ultiem ontspannen! En de meeste restaurants zijn gewoon geopend. Ben je een paar dagen op vakantie in Katwijk en wil je toch graag op zondag winkelen? Geen probleem. In onze omgeving vind je genoeg plaatsen waar je terecht kunt.

Video’s over winkelen in Katwijk

Nieuwsgierig geworden naar winkelen in Katwijk? Bekijken deze leuke video(s) die we maakten over deze leuke activiteit die je uitstekend met vrienden, vriendinnen, het gezin en familie kan doen.

- Leuke dingen om te doen in Katwijk
- De top 3 van Christina
- Tips voor een voordelige topdag in Katwijk
- Verrassend winkelen in Katwijk
- Winkelen aan de Katwijkse kust