wandelroute1.jpg (1)

Verrassende wandelroutes

Je kent Katwijk vast vanwege het prachtige strand, maar je kunt er ook heerlijk wandelen. Er zijn veel verrassende routes te kiezen. Weleens nagedacht over een stadswandeling met een gids of avontuurlijk schatzoeken met GPS?

Cultuur

Katwijk is een dorp met een rijke culturele historie en daar kun je tijdens je wandeling meer over horen. De Katwijkse gids Leo Roosjen loodst met veel plezier enthousiaste en geïnteresseerde groepen door zijn dorp. Hij past zijn route graag aan je persoonlijke wensen aan! En als je uitgewandeld bent, kun je lekker blijven hangen in het centrum voor een bezoek aan de leuke kleine winkels die je eigenlijk alleen in Katwijk kunt vinden.

Wandelen met GPS

Voor de echte avonturiers is er het zogenaamde ‘geocaching’. Je gaat met behulp van GPS (bijvoorbeeld op je mobiele telefoon) een ‘schat’ zoeken. Deze bevindt zich ergens in een waterdichte doos. De schat vinden is nog best moeilijk, want je moet er de nodige opdrachten voor uitvoeren en raadsels oplossen. Geocaching is leuk om samen met (oudere) kinderen te doen, maar ook voor de avontuurlijk ingestelde volwassene!

Gratis kaart

Deze en nog veel meer routes zijn ook te vinden op vvvkatwijk.nl. Het is altijd handig tijdens je wandeling een kaart bij de hand te hebben. Bij het VVV-kantoor kun je een gratis exemplaar krijgen!