Hardlopen1.jpg (1) (1)

Hardlopen

Het is, door het hoogteverschil, wel wat zwaarder dan een ‘vlakke’ route. Maar het uitzicht onderweg is het meer dan waard: door de Katwijkse duinen loop je de mooiste routes!

Katwijk ligt midden in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Ten noorden vind je de Coepelduynen en aan de zuidkant van Katwijk ligt het unieke gebied Berkheide. Maar ook het strand en de duinenrij langs de boulevard maken onderdeel uit van het Nationaal Park. Dat betekent dat Katwijk beschikt over prachtige natuur en rustige routes!

Laagdrempelige routes

Voor minder geoefende lopers is een rondje boulevard prima te doen. Je kunt op de heenweg over het duinpad lopen en over de boulevard zelf weer terug – een rondje van net geen 5 kilometer. Of kies de bewegwijzerde wandelroute van 8 kilometer ('Zuidduinenroute'), die vanaf het Toeristisch Overstappunt Katwijk Zuidduinen is uitgezet.

Heerlijk trainingrondje

Ben jij een meer geoefende loper? Probeer dan deze route door de Zuidduinen (13,5 km) of dit rondje Noordwijk (14,8 km). Wil je deze routes iets zwaarder maken, loop dan op de heenweg niet door de duinen, maar over het strand.

Alleen voor gevorderden!

Voor de echt geoefende hardloper is deze (zware) route van 22,4 km een mooie uitdaging! Hiermee loop je door de Noord- én de Zuidduinen en pak je natuurlijk ook de mooie Katwijkse boulevard mee. 

En ook nog dit

Zet jij liever je eigen route uit? In dit artikel vind je algemene tips voor hardlooplocaties in en rond Katwijk. Wil jij starten met hardlopen? De Katwijk atletiekvereniging 'AV Rijnsoever' heeft vaak beginnerscursussen. Ook organiseren zij aansprekende evenementen, zoals de Ronde van Katwijk (6,5 km) op Koningsdag en de Halve van Katwijk (verschillende afstanden) op de laatste zaterdag van september.   

Heb jij een favoriet rondje dat je graag met ons wil delen? Mail ons!

 

Voor de routes waarnaar in dit artikel wordt verwezen, maken we gebruik van Runnermaps.nl. Je kunt de routes gratis als gpx-bestand downloaden.