fietsen1.jpg (1)

Fietsen

De mooiste manier om de Noordzeekust te beleven? Op de fiets!

Fietsen langs de kust

Katwijk is een perfect startpunt voor een fietstocht langs de kust. Onze mooie badplaats ligt middenin het Nationaal Park Hollandse Duinen. Het maakt niet uit of je naar het noorden, of naar het zuiden fietst, in beide gevallen duik je vanaf de Katwijkse boulevard zo dit gewaardeerde natuurgebied in. Handig, want dan kun je je route altijd zó plannen dat je op de terugweg de wind in de rug hebt.

Toeristisch Overstappunt Katwijk Zuidduinen

Aan de Sportlaan in Katwijk vind je een TOP – een locatie die is ingericht als startpunt voor wandel- of fietstochten. Hier dichtbij vind je parkeergelegenheid en goede horecagelegenheden. En de dus stopt op loopafstand. Bij het TOP starten meerdere mooie fietsroutes. Benieuwd welke? Kijk op de website www.toproutenetwerk.nl.

Naar het noorden

Ook als je noordwaarts rijdt vind je genoeg natuurschoon in de duinen. Al na 3 kilometer komt Noordwijk in zicht. Nadat je over de Noordwijkse boulevard hebt gereden, kun je ervoor kiezen om je route te vervolgen door de duinen. Rij door tot aan het Langevelderslag (vanaf Katwijk in totaal 14 km), Zandvoort (20 km) of zelfs tot aan IJmuiden (40 km).

In het voorjaar raden we je aan om de duinen even te laten voor wat ze zijn; net áchter de duinen liggen de beroemde bollenvelden! Zeker de moeite waard! Fiets dan bijvoorbeeld deze Bollenstreekroute.  

Zuidwaarts

Rij je naar het zuiden? Dan kun je helemaal tot aan Scheveningen door de duinen rijden. Ongeveer halverwege ligt het Wassenaarse Slag – hier vind je enkele horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een versnapering. Al is een picknick in een van de duinpannetjes die je onderweg tegenkomt natuurlijk ook heel lekker! Scheveningen ligt op zo’n 15 kilometer rijden. Is dat voor jou ver genoeg? Kies voor de terugweg een route door Wassenaar als je niet dezelfde route terug wilt rijden. Je kunt hiervoor eenvoudig een route inplannen door gebruik te maken van het fietsknooppuntennetwerk.

Of rijd nog een stuk verder door en bekijk in Hoek van Holland hoe de ferry’s vanuit de Rotterdamse haven het ruime sop kiezen. Naar Hoek van Holland ben je in totaal zo’n 35 kilometer onderweg. Alleen voor gevorderden dus!

Meerdaagse fietstocht?

De totale kustlijn van de Noordzee in Nederland is ongeveer 350 kilometer lang. Voor doorgewinterde fietsers, die in zijn voor een meerdaagse fietstocht, is de ‘LF1 Noordzeeroute’ een aanrader! Katwijk ligt lekker centraal; een perfecte plek om te overnachten. Nog meer fietsplezier? Knoop er ook de Waddenzeeroute (LF10) aan vast. Of ga internationaal!

Genoeg gefietst?

Wanneer je je fietstocht in Katwijk begint, dan eindig je natuurlijk ook daar. Langs onze boulevard vind je genoeg restaurants en strandpaviljoens. Geef je benen wat welverdiende rust en trakteer jezelf op een van onze gezellige terrassen op een hapje of drankje.