Noordzee Zomerfestival.jpg (1)

Muziek

Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg hebben veel te bieden voor muziekliefhebbers. Geniet van grote muziekfestivals op het strand, bezoek een optreden van een zangkoor, of luister bijvoorbeeld naar de prachtige klanken van de diverse muziekkorpsen en verenigingen. 

 

Muziekverenigingen 

In Katwijk en omgeving zijn er diverse muziekverenigingen die lokaal, nationaal en internationaal optredens verzorgen in verschillende disciplines en muziekstijlen. Je kunt zelf lid worden van een vereniging of aan muzieklessen deelnemen, maar natuurlijk ook luisteren naar de prachtige voorstellingen en optredens gedurende het jaar. Een overzicht: 

 

Festivals 

Het meerdaagse festival Haringrock is al sinds de jaren tachtig een begrip in Katwijk. Het biedt een podium aan Katwijkse bands en muzikanten en is door de jaren heen uitgegroeid tot een ver buiten de Bollenstreek bekend geworden festival. Het Noordzeezomerfestival is een evenement met een breed scala aan muziekstijlen, maar jong en oud kan hier ook plezier beleven aan allerlei andere soorten activiteiten. Naast deze grootschalige evenementen zijn er natuurlijk nog veel meer evenementen gedurende het jaar in Katwijk en omgeving. Houd de evenementenpagina van VVV Katwijk in de gaten voor tips en leuke uitjes. 

 

Koren 

Dat inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg muzikaal zijn is wel te zien aan het aantal zangkoren dat in de omgeving actief is. Het zijn er bijna teveel om op te noemen, daarom geven wij als tip om de website van DIT! Is Katwijk en die van VVV Katwijk in de gaten te houden voor aankomende optredens. De voorstellingen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken! 

 

Optredens

Bij diverse locaties zijn er gedurende het jaar leuke muzikale optredens, wij houden je hiervan op de hoogte via onze website. Zo biedt Jongerencentrum JVC De Schuit een gevarieerd programma voor jongeren, organiseert Stichting Rock4Life tribute en rock/pop evenementen in De Peuk in Valkenburg, heeft Café The Pocket een poppodium, en is TriPodia het culturele centrum voor concerten, feesten en theater.

 

Muziekles

Zelf muziek maken is voor velen misschien nog wel het allerleukste. Welk instrument je ook mooi vindt, er is voor ieder wat wils! Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van Muziekschool Katwijk, House of Music Katwijk of Drumschool RhythmInc om inspiratie op te doen!