Visserij.jpg

Vis eten in Katwijk

Zo uit de zee op je bord...

Als je in Katwijk uit eten gaat, moet je natuurlijk een visje proberen! Er zijn allerlei restaurants en winkels met ieder hun eigen sfeer en menukaart: van een eenvoudig lekkerbekje tot oesters, het is allemaal mogelijk.

 

Winkels en restaurants

De lekkerste vis vind je vaak in de haven. Bij Brasserie Havenkwartier Katwijk eet je dan ook heerlijke Boschypaling! Vlakbij de jachthaven vind je ook De Viszaak - traiteur en visspecialiteiten, hier komen ambacht & kwaliteit samen.

En vraag je een Katwijker naar hét adres voor vis? Dan verwijst hij je ongetwijfeld naar Schuitemaker. Dit familiebedrijf heeft een strandpaviljoen (KW106), diverse winkels, zoals Schuitemaker 't Heen, en een visrestaurant middenin het centrum van Katwijk. Een restaurant dat ook een zeker bezoekje waard is voor heerlijke vis, is Eeterij Het Wapen van Kattuk!

Het authentieke familiebedrijf Visspecialist Piet van der Plas staat al drie generaties, sinds 1946, garant voor kwaliteit en versheid van een groot assortiment vis. Of bezoek Viswinkel P.G. voor heerlijke haring! In Rijnsburg op zoek naar een heerlijke lekkerbek, een verse haring of een bakje frites? Ga dan naar winkelcentrum De Hoftuin, daar vind je Surf & Turf - De Rijnsburgse Visspecialist. 

 

Boulevard en strand

Aan het wandelen over de boulevard? Dan loop je misschien wel langs Visspecialiteiten Kees Hartevelt, bezoek deze viskiosk tegenover de vuurbaak voor een vers gebakken visje en kijk uit over zee! Bij de uitwatering, waar de Rijn in de zee stroomt, staat visspecialist NederzandT. Een lekkerbekje, broodje haring, kibbeling, allemaal even lekker! 

Ook óp het strand zijn er allerlei adresjes voor lekkere vis bij de meer dan 20 strandpaviljoens. Bij Restaurant Het Strand bijvoorbeeld eet je heerlijke specialiteiten uit de zee: gerookte paling van “Dirk Eveleens”, Katwijkse vissoep, diverse soorten oesters, kreeft, sliptong, mosselen, fruits de mer, het is allemaal even lekker! Of bezoek strandpaviljoen Zilt, om te genieten van heerlijke 'seafood' gerechten! 

 

Bezorgen

Een visje laten bezorgen is natuurlijk ook een optie in Katwijk, neem een kijkje op de website's van Vis & Zo, Dirks Vishandel, Van der Marel Visspecialist of vishandel Arie Vooijs