vis eten bewerkt.jpg (1)

Vis eten in Katwijk

Zo uit de zee op je bord

Als je in Katwijk uit eten gaat, moet je natuurlijk een visje proberen! Er zijn allerlei restaurants met ieder hun eigen sfeer en menukaart: van een eenvoudig lekkerbekje tot oesters, het is allemaal mogelijk.

Bij Restaurant Het Strand eet je heerlijke specialiteiten uit de zee: kreeft, gerookte paling, oesters, sliptongen of de ‘vangst van de dag’. Het is allemaal even lekker! Of bezoek strandpaviljoen Zilt, om te genieten van heerlijke 'seafood' gerechten! 

De lekkerste vis vind je vaak in de haven. Bij Brasserie Havenkwartier Katwijk eet je dan ook heerlijke Boschypaling! En vraag je een Katwijker naar hét adres voor vis? Dan verwijst hij je ongetwijfeld naar Schuitemaker. Dit familiebedrijf heeft een strandpaviljoen (KW106), diverse winkels en een visrestaurant middenin het centrum van Katwijk. Een restaurant dat ook een zeker bezoekje waard is voor heerlijke vis, is Eeterij Het Wapen van Kattuk!

Aan het wandelen over de boulevard? Dan loop je misschien wel langs Visspecialiteiten Kees Hartevelt, bezoek deze viskiosk tegenover de vuurbaak voor een vers gebakken visje en kijk uit over de zee! Bij de uitwatering, waar de Rijn in de zee stroomt, staat visspecialist NederzandT. Een lekkerbekje, broodje haring, kibbeling, allemaal even lekker! 

Een visje laten bezorgen is natuurlijk ook een optie in Katwijk, neem een kijkje op bijvoorbeeld de website van Vis & Zo, Dirks Vishandel, Van der Marel Visspecialist of vishandel Arie Vooijs