Goed en lekker eten en drinken is in Katwijk geen probleem. Er zijn mooie en gezellige terrassen, maar ook restaurants met goede recensies en eetcafés met een kaart vol biologische of lokale producten. Wat je ook zoekt, in Katwijk vind je vast iets naar jouw smaak. In het gezellige centrum en langs de Boulevard van Katwijk kun je kiezen uit de lekkerste gerechten die de horeca je te bieden heeft, de meesten zijn 7 dagen per week geopend. Eten en drinken met je voeten in het zand? Bezoek een strandpaviljoen!

Onverwacht leuke adresjes? Hier gaan de locals naartoe! 

Makkelijk parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je dichtbij de vele restaurants in het centrum parkeren in de duingarage Boulevard Zeezijde. Ben je van plan om een biertje of wijntje te drinken? Dan pak je gewoon de fiets, toch? Rijd je op de terugweg nog een rondje over de boulevard als afsluiting van een heerlijke avond in Katwijk.

kids horeca.jpg

Kinderen welkom!

In veel Katwijkse restaurants zijn kinderen van harte welkom. Kleurplaten, speelhoekjes of ander vermaak voor kinderen? Geen probleem! Zíj vermaken zich prima. Vind jij het prettig dat je kinderen lekker kunnen spelen terwijl je met een drankje op je gemak op je maaltijd wacht? Bij de Katwijkse strandpaviljoens kunnen ze zich heerlijk natuurlijk in het zand vermaken. Vrijwel alle strandpaviljoens hebben een klimtoestel en/of glijbaan. Bij paviljoen Paal 14 kunnen ze bovendien heerlijk schommelen! Bij restaurant Friends, aan de boulevard in Katwijk, is er een klein speelhoekje met televisie beschikbaar. Wil je je kinderen écht een plezier doen? Bezoek dan Pannenkoeken- en Grillrestaurant De Beslagkom. Hier kunnen je kleintjes zich heerlijk uitleven in de overdekte speelruimte. En is het warm genoeg? Dan wordt op het terras het springkussen opgeblazen!

Wil je dat ze iets anders eten dan een kroketje?
De meeste kinderen eten het liefst een kroket, een frikadel of kipnuggets. Maar er zijn gezondere alternatieven. Bij ‘Het Wapen van Kattuk’, kun je een kindermenu op maat bestellen. En er zijn ook genoeg restaurants in Katwijk die een kindermenu met een visje serveren, zoals bijvoorbeeld Sunset Beach of Eeterij Neefies. Bij Vis &Zo op het Andreasplein kun je de heerlijkste vissoorten bestellen. Hier geniet je met het hele gezin samen van een voordelige XL-portie kibbeling. En tijdens het wachten is er genoeg te beleven; in de zomermaanden vinden kinderen het heerlijk om te spelen bij het direct naast het terras gelegen waterbassin ‘de golf’. Maar pas op voor natte voeten!

visje eten.jpg

Zo uit de zee op je bord

Als je in Katwijk uit eten gaat, moet je natuurlijk een visje proberen! Er zijn restaurants in alle prijsklassen: van een eenvoudig lekkerbekje tot oesters, het is allemaal mogelijk.

Bij Restaurant Het Strand eet je heerlijke specialiteiten uit de zee: kreeft, oesters, sliptongen of de ‘vangst van de dag’. En het is allemaal even lekker! Lunchen met een visje? Biologisch restaurant De Bonte Kraai serveert een heerlijk broodje makreel rilette. Het recept? Dat is geheim!

De lekkerste vis vind je vaak in de haven. Bij Brasserie Havenkwartier Katwijk eet je dan ook heerlijke Boschypaling! En vraag je een Katwijker naar hét adres voor vis? Dan verwijst hij je ongetwijfeld naar Schuitemaker. Dit familiebedrijf heeft een strandpaviljoen (KW106), diverse winkels en een visrestaurant middenin het centrum van Katwijk.   

DSC01137.jpg

Buiten het centrum

Als je in Katwijk met vakantie bent, of een dagje naar de kust komt, dan kom je vaak uit in het centrumgebied als je iets wilt eten. Maar er zijn nog veel meer goede restaurantjes te vinden! Juist als je wat verder zoekt, kom je op de heerlijkste adressen terecht. In Rijnsburg vind je bijvoorbeeld Restaurant Aan de Vliet (wél reserveren, dit populaire restaurant is zó volgeboekt!) of het gezellige EetKafé, met een overdekt binnenterras. In Valkenburg eet je heerlijk en exclusief bij het aan de Rijn gelegen Spijs & Wijn. En wat dacht je van Proeflokaal De Buuren, middenin het sfeervolle dorpshart in Katwijk aan den Rijn?

Eet smakelijk!

Tijd voor een drankje

Borreltijd? Ook dat is zeker de moeite waard in Katwijk. Bij De Blauwe Bock in Katwijk ben je aan het goede adres. Hier bestel je bij je biertje of glaasje wijn ook diverse soorten 'fingerfood'. Zin in een proeverijtje? Bij Brasserie De Burgt in Rijnsburg kun je terecht voor een High Wine of een High Beer. Een écht Katwijks biertje drinken? Bezoek Slijterij Krijgsman aan het Bosplein in Katwijk. Als je geluk hebt is het Katwijkse bier op voorraad en neem je een uniek souvenirtje mee naar huis. Wél eerst zelf voorproeven natuurlijk! In het centrum van Katwijk aan Zee vind je trouwens verschillende andere gezellige kroegjes, zoals Café Stairs en Café Lindeboom. En wat dacht je van een avondje pool of snooker? Hiervoor bezoek je The Pocket

Feestje!

Iets te vieren? Bedrijfsuitje? Met de hele familie uit eten? Ook dan ben je van harte welkom in Katwijk. Huur bijvoorbeeld een van de strandpaviljoens af! Op de website van het VVV vind je een overzicht van andere locaties waar je met een grotere groep terecht kunt