parkeergarage bewerkt.jpg

Bereikbaar Katwijk

Met de auto, met het openbaar vervoer of doe eens gek: met de fiets! Katwijk is prima bereikbaar.

Geldend advies ‘Blijf Thuis’ nog steeds van kracht maar Katwijk is niet afgesloten.

Regelmatig ontvangt het VVV kantoor telefoontjes over de bereikbaarheid van het Katwijkse strand en de duinen. Kennelijk is de indruk ontstaan dat Katwijk hermetisch is afgesloten. Dat is natuurlijk niet het geval. U kunt nog steeds langs het strand en door de duinen wandelen en de winkels in ons dorp bezoeken.

Wat is dan wel het probleem?

Het kabinet heeft ingezet op een ‘intelligent lockdown’. Gelukkig voor ons. We hoeven niet de hele dag binnen te blijven. Er zijn plaatsen genoeg waar u van een heerlijke coffee-to-go kunt genieten, een visje kunt kopen of aan een ijsje kunt likken. Maar als teveel mensen tegelijkertijd een frisse neus aan zee willen halen komt de 1,5 meter afstand in het gedrang en worden de parkeerterreinen afgesloten. In het ergste geval ook de Kustgarage en de strandopgangen.

Gebruik uw verstand en neem uw verantwoordelijkheid. Als u opmerkt dat de 1,5 meter afstand  niet haalbaar is, kom dan op een minder druk tijdstip nog eens terug.

Graag tot ziens in Katwijk – Team VVV Katwijk.

 

Katwijk

Aan de kust, middenin de Randstad en aan de rand van de Bollenstreek. Vanuit Katwijk kun je alle kanten op. Of je nu met de auto, de motor, het openbaar vervoer, per fiets of per boot de omgeving wilt verkennen; Katwijk is een prachtig startpunt voor je tocht. En natuurlijk de mooiste plek om je dag te eindigen.

Parkeren aan de kust

Parkeren in Katwijk? Geen probleem! Zet je auto bijvoorbeeld in de nieuwe garage onder de duinen. Op zondag parkeer je bovendien in vrijwel heel Katwijk gratis! 

Verken de omgeving

Vanuit Katwijk ben je met de auto binnen een kwartiertje in Leiden. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele Leidse musea! Steden als Rotterdam, Haarlem en Amsterdam zijn in minder dan een uur te bereiken. 

Fietsen in Katwijk

Maak een fietstocht! Lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht en ondertussen de mooie omgeving van Katwijk ontdekken. Er zijn diverse routes in en om Katwijk.

Meer weten over de bereikbaarheid van Katwijk? Op de website van het VVV vind je meer informatie