parkeergarage bewerkt.jpg

Bereikbaar Katwijk

Met de auto, met het openbaar vervoer of doe eens gek: met de fiets! Katwijk is prima bereikbaar.

Namens VVV Katwijk, 

Regelmatig ontvangt het VVV kantoor telefoontjes over de bereikbaarheid van het Katwijkse strand en de duinen. Kennelijk is de indruk ontstaan dat Katwijk hermetisch is afgesloten. Dat is natuurlijk niet het geval. U kunt nog steeds langs het strand en door de duinen wandelen en de winkels in ons dorp bezoeken.

Wat is dan wel het probleem?

Het kabinet heeft ingezet op een ‘intelligent lockdown’. Gelukkig voor ons. We hoeven niet de hele dag binnen te blijven. Er zijn plaatsen genoeg waar u van een heerlijke coffee-to-go kunt genieten, een visje kunt kopen of aan een ijsje kunt likken. Maar als teveel mensen tegelijkertijd een frisse neus aan zee willen halen komt de 1,5 meter afstand in het gedrang en worden de parkeerterreinen afgesloten. In het ergste geval ook de Kustgarage en de strandopgangen. 

Gebruik uw verstand en neem uw verantwoordelijkheid. Als u opmerkt dat de 1,5 meter afstand  niet haalbaar is, kom dan op een minder druk tijdstip nog eens terug. 

Graag tot ziens in Katwijk – Team VVV Katwijk.

 

Corona update 17 november

Restaurants, cafés en bars zijn tijdelijk gesloten, afhalen is wel mogelijk. Publiek toegankelijke locaties zoals musea, theaters, bibliotheken en zwembaden zijn geopend vanaf 19 november, let op eventuele verplichte reservering per tijdvak vooraf aan een bezoek. O.a. winkels en hotels zijn geopend, draag in publieke binnenruimtes wel een mondkapje. Buitenshuis mag je met maximaal 4 personen van verschillende huishoudens samen een groep vormen. In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal personen van 30. 

 

Katwijk

Aan de kust, middenin de Randstad en aan de rand van de Bollenstreek. Vanuit Katwijk kun je alle kanten op. Of je nu met de auto, de motor, het openbaar vervoer, per fiets of per boot de omgeving wilt verkennen; Katwijk is een prachtig startpunt voor je tocht. En natuurlijk de mooiste plek om je dag te eindigen.

Parkeren aan de kust

Parkeren in Katwijk? Geen probleem! Zet je auto bijvoorbeeld in de grote garage onder de duinen, direct aan het strand! 

  • In alle straten en op de parkeerterreinen waar betaald parkeren geldt, betaal je elke dag tussen 9.00 tot 21.00 uur.
  • Het tarief van parkeren op straat is € 3,- per uur.
  • Het tarief van parkeren op de parkeerterreinen en in de parkeergarages is € 1,80 per uur, een dagkaart kost 10,- euro. 
  • In de winterperiode (okt-mrt) is parkeren in parkeergarages en op parkeerterreinen de eerste 2 uur gratis.
  • In een gebied met blauwe lijnen kun je met een blauwe kaart 2 uur parkeren. 
  • Klik hier voor een overzicht van de openbare parkeergarages in Katwijk. En hier vind je de locaties van betaalautomaten voor parkeren op straat.

Verken de omgeving

Vanuit Katwijk ben je met de auto binnen een kwartiertje in Leiden. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele Leidse musea! Steden als Rotterdam, Haarlem en Amsterdam zijn in minder dan een uur te bereiken. 

Fietsen in Katwijk

Maak een fietstocht! Lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht en ondertussen de mooie omgeving van Katwijk ontdekken. Er zijn diverse routes in en om Katwijk.

Meer weten over de bereikbaarheid van Katwijk? Op de website van het VVV vind je meer informatie